„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.9 °C
apmācies

Paceltās svaru bumbas līdzinās vieglās automašīnas masai

Latvijas čempione un vicečempione Latvijas kausa izcīņas kopvērtējumā,  viena no vadošajām Daugavpils novada sportistēm Tatjana Šeškova ar svaru bumbu sportu iepazinās, mācoties Salienas vidusskolā.

Uz skolu bija atnācis daudzkārtējais Latvijas čempions, Eiropas un pasaules čempionātu godalgoto vietu ieguvējs Edgars Pavlovskis. Viņš nolicis 8 kg svaru bumbu un jautājis, kurš vēlas pamēģināt to pacelt. „Drosmīgo nebija, es vienīgā izgāju priekšā un pacēlu svarbumbu vairākas reizes. Todien šis sporta veids man kļuva par „sportisku narkotiku”,” stāsta meitene.

Tatjana sāka apmeklēt treniņus Mirnijā, kur atrodas treniņu zāle. Tas nav tālu no viņas mājām Skrudalienas pagastā -- nieka 5 km. Siltā laikā uz treniņu viņa braucot velosipēdu.  Viņasprāt, katrs cilvēks sportā var izvirzīt un sasniegt noteiktus mērķus. Turklāt svaru bumbu celšanā viņai  patīk arī tas, ka katrreiz var pārbaudīt, vai sportists spēj vairāk.

Visu rakstu lasiet 13. janvāra numurā.