„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
neliels lietus

Kristīne Lipkova Londonā jūtas labi

Kristīne Lipkova ar vīru un trim bērniem piekto gadu dzīvo Londonā. Atbraukusi uz dzimto Kalkūnes pagastu, viņa sarīkoja vairākas bezmaksas filcēšanas darbnīcas. Māksliniece nolēmusi, ka Latvijā pakavēsies līdz martam. „Ļoti noilgojos pēc mājām. Te dzīvo mamma, māsa ar dēlu, draugi. Šeit visu dienu varu runāt latviešu valodā,” „Latgales Laikam” saka Kristīne.

Kristīne uz Londonu aizbrauca pie vīra, kurš angļu zemē ieradās pirmais, lai nopelnītu naudu ģimenei un bankai: „Dzīve piespieda dzīvot un strādāt Londonā. Mēs, tāpat kā daudzi, pārgalvīgi ņēmām kredītus, kuri ir jāatdod. Satieku Anglijā ļoti daudz latviešu ar 2-3 bērniem un ar kredītsaistībām. Nesen runājām ar vīru, ka mēs varētu Latvijā darīt jebkuru darbu, ja algā maksātu 1000 eiro.” Ģimenei ar 3 bērniem vajadzību esot daudz, taču viņi iztiek bez „luksus” lietām un nebaidās strādāt. Jau Latvijā bija daudz padarīts pirms aizbraukšanas. Kristīne bija Naujenes kultūras centra direktore, iegādājās stelles, bet šobrīd ir izveidota biedrība „Raxtu sēta”, kas tur rīko aušanas nodarbības. Ģimenei piederēja mākslas salons „Gliemezis”, kas atradās telpās, kur tagad darbojas populārais mūzikas klubs „Artilērijas pagrabi”.  „Mēdzu jokot, ka esmu laimīgā loterijas biļete citiem, jo vieta, kur esmu ieguldījusi savas idejas un darbu, nav palikusi tukša,” atzīst Kristīne.

Visu rakstu lasiet 20. janvāra numurā.