„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Tūrisma jomā Latgalē ir daudz brīvu nišu

Krāslavas novada  tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Tatjana Kozačuka un viņas komanda divu gadu laikā saņēmusi vairākas balvas, tostarp Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu balvu nominācijā „Tūrisms un gastronomija”, savukārt Tatjana janvārī godalgota ar balvu „Gada cilvēks tūrismā”. Pagājušajā gadā Krāslavas TIC bija atzīts par labāko Latgalē.

Latgalē attīstās aktīvais tūrisms - laivošana, braucieni ar plostiem, velo un izziņas takas. 2016. gadā aktīvā tūrisma cienītāju bija par 13,5% vairāk nekā pirms gada. Piemēram, no Piedrujas ar plostiem var aizceļot līdz Krāslavai vai Daugavpilij. Joprojām ir populāra atpūta nedēļas nogalē ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem. Pēc projekta „Bella Cuisine” īstenošanas un Krāslavas novada domes finansiālā atbalsta saņemšanas Krāslavas pils kompleksa pārvaldnieka ēkā darbu sāka TIC un Latgales kulinārā mantojuma centrs, kur notiek degustācijas. Tās rīko Tatjana kopā ar kolēģēm Intu Lipšāni, Edīti Lukšu un Jutu Bubinu. Tūristiem piedāvā maršrutus „Iepazīsti Ziemeļlatgales kulināro mantojumu” un „Iepazīsti Dienvidlatgales kulināro mantojumu”.

„Jebkurš ceļotājs grib nobaudīt vietējo ēdienu. Ieguvēji ir tie, kuri tūristiem piedāvā Latgales kulinārā mantojuma ēdienus, piemēram, guļbešnīkus un kļockas. Tāpat joprojām cieņā ir šmakovka, pašcepta maize, siers un speķis. Mums ir liels prieks, ka Krāslavā darbību sācis mājražotāju tirgus. Tomēr kulinārā mantojuma jomā ir daudz brīvu nišu, piemēram, zivju ēdienus piedāvā retais, lai gan Latgale ir ar zivīm bagātu ezeru zeme,” uzskata T. Kozačuka. Ceļotāji arī saka, ka mazpilsētās, tai skaitā Krāslavā, trūkst vietu, kur paēst vakarā.

Visu rakstu lasiet 17. februāra numurā.