„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Biķernieku iedzīvotāji sauc palīgā

Situācija uz grants ceļiem ir katastrofāla visā valstī. Slikto ceļu dēļ līdz galamērķim nevar nokļūt nedz paši lauku iedzīvotāji, nedz arī operatīvie dienesti.

Nupat izmisuma sauciens izskanējis no Biķernieku pagasta ļaudīm Daugavpils novadā. Sociālajos tīklos parādījās fotogrāfijas ar neizbraucamo valsts ceļu V-687 Vecpils- Biķernieki- Bramanišķi, pa kuru 6. martā atteikušies kursēt maršruta autobusi, līdz ar ko iedzīvotājiem uz mājām jāmēro vismaz 8 km garš ceļš kājām. Arī vietējai feldšerei, kura sen jau sasniegusi pensijas vecumu, pie pacientiem jāiet kājām. 

„Latgales Laiks” saņēma vēstuli ar lūgumu palīdzēt, ko parakstījuši vairāk kā 160 pagasta iedzīvotāji. Vēstulē teikts, ka minētajam ceļa posmam ir steidzami nepieciešams remonts, jo ceļa stāvoklis ir bīstams cilvēku drošībai. Kopš 6. marta maršruta autobuss „Daugavpils – Bramanišķi” kursējot tikai līdz pieturai „Pagrieziens uz Naujenes staciju”, tālāk braukt šoferi atsakās. Cilvēkiem, kas brauc uz darbu, jāiet kājām 7 km. Iedzīvotāji jau vairākkārt rakstījuši lūgumus satiksmes ministram Uldim Augulim un VAS „Latvijas valsts ceļi” vadītājam Jānim Langem, taču atbilde nav saņemta. Vairākkārt šajā jautājumā esot lūgta palīdzība arī Daugavpils novada pašvaldībai, kura atbild, ka šī ceļa rekonstrukcija šogad nenotiks, varbūt nākotnē. Taču iedzīvotājiem ceļš vajadzīgs tagad, jo jābrauc uz darbu un mācībām, jāsaņem ārstu palīdzība.

Visu rakstu lasiet 14. marta numurā.