„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Vecuma dēļ cilvēki bieži kļūst par bezdarbniekiem

Darba birža ir vieta, kur zūd atšķirība starp vecumu, dzimumu un tautību. Darbu meklē visi – gan jauni, gan vecāka gadagājuma cilvēki, vīrieši un sievietes, krievi un latvieši. Ikgadējo vakanču gadatirgu Daugavpilī „Darbs un karjera” 9. martā atkal apmeklēja simtiem cilvēku.

Apmeklētāji pulcējās jau labu laiku pirms sākuma, un bija redzams, ka viesnīcas „Latgola” konferenču zāle jau ir par šauru. Iespējams, nākamreiz tiks atrastas plašākas telpas, paziņoja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis. Kā teica Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Daugavpils nodaļas vadītājs Valērijs Kononovs, ir vajadzīga komfortablāka telpa, lai cilvēkiem, piemēram, būtu, kur rakstīt, citādi aizpildīt anketas viņiem nācās, liekot lapas sev uz ceļiem vai drauga muguras.

Šoreiz gadatirgū vakances piedāvāja 25 darba devēji. Vislielāko apmeklētāju interesi izraisīja tirdzniecības tīklu „Rimi” un „Maxima”, būvfirmu stendi un sektors, kur piedāvāja darbu ārzemēs – Norvēģijā, Lietuvā, Igaunijā un Čehijā. Tiesa, šajā gadījumā radās valodas barjera, jo konsultanti runāja galvenokārt angļu valodā. Tirdzniecības tīklu pārstāvji pastāstīja, ka darbinieki viņiem vajadzīgi tikai Rīgā, Daugavpils veikalos nav kadru mainības, bet darbiniekiem no citām pilsētām tiek piešķirta kopmītne, kā arī daļēji kompensēti ceļa izdevumi.

Visu rakstu lasiet 14. marta numurā.