„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Festivālā piedalās visa klase

Jau daudzus gadus Daugavpils skolēni piedalās ZZ čempionātā -- vienā no masveidīgākajiem Latvijas skolu jaunatnes pasākumiem. Pagājušajā piektdienā čempionāta rīkotāji ieradās Latgalē, lai pastāstītu Špoģu vidusskolas, Daugavpils 9. un 10. vidusskolas audzēkņiem par čempionātu un to, kāpēc ir vērts cīnīties par vērtīgām balvām.

Šogad čempionāta mājasdarbs un caurlaide dalībai pusfinālā 5.—12. klašu skolēniem ir klases „vizītkarte” GIF formātā. Klases kolektīvam jautri un neparasti jānofilmējas 3—10 sekundes garā video.

Šogad čempionātā var piedalīties arī 1.—4. klašu skolēni. Bērniem tiek piedāvāts izdomāt, kā visu klasi nofotografēt tā, lai piesaistītu žūrijas uzmanību.

9. vidusskolā audzēkņus uzrunāja ZZ čempionāta talismans Lācītis un reperis Deniss Stepanovs. Čempionāta rīkotāji pirmo reizi ieradās skolā ar reklāmas kampaņu, atzīmēja direktors Artūrs Fedotovs. Daudzas skolas klases katru gadu pieteicās čempionātam, arī šī sezona nebija izņēmums, lai gan laika atlicis maz. Čempionāta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Vasiļjeva pastāstīja skolēniem, ka šogad skola, no kuras klases iesniegs visvairāk pieteikumu, saņems speciālbalvu – Latvijas grupas „Carnival Youth” koncertu. Būs arī citas, agrāk neredzētas balvas, piemēram, viens pedagogs no katra Latvijas reģiona saņems balvā ceļojumu.

Visu rakstu lasiet 14. marta numurā.