„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Palu ūdens krītas, tomēr ceļi pārplūduši un autobusi kavējas

Pirmdienas rītā ūdens līmenis Daugavā bija jau 5,21 m, proti, kopš piektdienas tas krities par 70 cm.

Ilūkstes novada Pilskalnes pagastā Pristainē un Doļnajā no pagājušajā nedēļā appludinātajiem pieciem ceļiem zem ūdens atrodas tikai trīs, un tos brīvdienās jau varēja izbraukt ar lielajiem traktoriem. „Svētdien bija tikai viens zvans no Pristaines, ka uz ceļa sanesti lieli ledus gabali. Mēs tos ar traktoru  nostūmām malā,” teica Pilskalnes pagasta pārvaldes vadītāja Ludmila Riekstiņa.    

Lai gan ūdens līmenis krītas arī Dvietes pagasta ciemos pie Daugavas, tomēr pļavās ūdens aizplūst lēni, tāpēc divas dzīvojamās mājas joprojām atrodas kā uz salas, teica Dvietes pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Plone. Turklāt Zariņu ciema iedzīvotājiem ir apgrūtināta nokļūšana Bebrenē, tāpēc 12. klases skolēni, kuriem šonedēļ ir eksāmens, brauks ar skolēnu autobusu lielāku līkumu caur Baltiņiem. „Valsts ceļam Bebrene-Zariņi-Dviete ir applūdis tikai viens posms, tomēr dažu sādžu iedzīvotājiem, lai nokļūtu Bebrenē, jāizmanto mežu apvedceļi, kuri, diemžēl, šķīdoņa dēļ nav izbraucami ar vieglajām mašīnām,” atzina I. Plone.  

Ilūkstes novada dome palu ūdens bojātos pašvaldības ceļus atjaunos par saviem līdzekļiem, jo postījumi nav tik lieli, lai prasītu valsts kompensāciju, atzina Ilūkstes novada domes priekšsēdētājs Stefans Rāzna. 

Visu rakstu lasiet 14. marta numurā.