„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Hesperīdu zelta ābolus pasniedza Latgales zinātnes zelta fondam

Daugavpils Universitāte devīto reizi pasniedza „Gada balvas” saviem labākajiem darbiniekiem un studentiem, kā arī tiem, kuri atbalsta augstskolu informatīvi un morāli. Visi uzvarētāji saņēma Hesperīdu zelta ābolu, kurš simbolizē zināšanas un mūžīgu jaunību.

Apbalvošanas ceremonija vienmēr tiek rīkota kā krāšņs šovs ar daudziem pārsteigumiem gan skatītājiem, gan laureātiem. Pie ieejas teātrī viesus sagaidīja džeza trio, bet foajē uzstājās jaunie dejotāji. Šī gada tēma – krāsa, to aktīvi atbalstīja svētku vadītājs aktieris Andris Bulis, kurš pasākuma laikā nomainīja vairākus dažādas krāsas tērpus. A. Bulis izšāvās uz skatuves, paziņojot, ka ir ļoti priecīgs par to, ka viņam otro reizi uzticēts vadīt šo svarīgo pasākumu. Tajā uzstājās gaismas šova mākslinieki, Daugavpils teātra deju grupa, dziedātāja Lidija Breska, kā arī populārās Latvijas dziedātājas Olga Rajecka un Samanta Tīna.

DU rektors Arvīds Barševskis savā uzrunā uzsvēra, ka augstskolas lielajā kolektīvā ikviens ir pelnījis balvu, bet labā tradīcija „Gada balva” dod lielisku iespēju pateikties visiem par pašaizliedzīgo darbu, sapulcēties un priecāties par kolēģiem.

Visu rakstu lasiet 17. marta numurā.