„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+2.9 °C
apmācies

Biķernieku ceļa problēmai pagaidām nav risinājuma

Biķernieku pagasta iedzīvotāji turpina vākt parakstus un, iespējams, iesniegs vēstuli valdībai, jo valsts ceļa V-687 Vecpils- Biķernieki- Bramanišķi problēma netiek risināta.

„Latgales Laiks” 14. marta numurā rakstīja par iedzīvotāju vēstuli par izdangāto ceļu pagastā, pa kuru ikdienā kursē maršruta un skolas autobusi, taču ceļa sliktā stāvokļa dēļ jau ilgāku laiku transporta kustība šajā posmā ir ierobežota.

Pārvaldes vadītāja Mārīte Daņilova pastāstīja, ka ceļš nupat nogreiderēts, kas uz pāris dienām situāciju uzlaboja. Pašlaik arī maršruta autobusi kursē, taču kopumā greiderēšana problēmu neatrisinās, jo bedres uz ceļa ir palikušas un pēc lietus tas atkal nebūs izbraucams.

21. martā Biķernieku pagastā notiks iedzīvotāju tikšanās ar novada vadību. Iedzīvotāji plāno diskutēt par ceļu stāvokli un lūgt novada domes vadībai risināt problēmu. 

VAS „Latvijas Valsts ceļi” atbild, ka diemžēl šobrīd vēl nav apstiprināta grants autoceļu sakārtošanas programma, kuras apjoms būs atkarīgs no pieejamā finansējuma. Savukārt finansējuma apjoms būšot zināms, beidzoties ziemas uzturēšanas sezonai, un būšot atkarīgs no tā, cik naudas būs palicis pēc ziemas darbu veikšanas.

Visu rakstu lasiet 17. marta numurā.