„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.9 °C
neliels lietus

Franču kultūras ziedi un krāsas Daugavpilī

Frankofonijas dienu rīkotāji Daugavpilī ielūgumā uz pasākumiem uzsver: „Franču valodas zināšanas nav obligātas, jo kultūras valodai nav robežu”.

Katru gadu 20. martā franču kultūras mīļotāji visā pasaulē svin starptautisko Frankofonijas dienu. Franču valoda pasaulē vieno 870 miljonus cilvēku, kuri dzīvo 70 valstīs. Latvijā Frankofonijas dienas rīko Francijas institūts, kurš šogad atzīmē 20. gadskārtu kopš darbības uzsākšanas šeit. Tas veic plašu kultūrizglītojošo darbu, galvenokārt Rīgā.

Daugavpilī Francijas institūts veiksmīgi sadarbojas ar Daugavpils Universitāti un Latviešu kultūras centru. Šogad Frankofonijas dienu tēma ir krāsas. Par godu savai jubilejai, kā arī 10. gadadienai, kopš uzsākta sadarbība ar Vienības namu, kurš šogad svinēs 80 gadu jubileju, 16. martā notika festivāla „Musiques Interdites” („Aizliegtā mūzika”) iestudējums „Ļaunuma puķes”, kas ir veltījums franču dzejniekam Šarlam Bodlēram, kurš savos darbos pievērsies sava laika aizliegtajām tēmām.

Visu rakstu lasiet 21. marta numurā.