„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

Notiks grāmatu apmaiņas gadatirgus

Daugavpils jauniešu organizācija „Apelsīns” 25. martā aicina visus lasīšanas cienītājus piedalīties interesantā un noderīgā pasākumā „Grāmatu apmaiņas gadatirgus”, kurā varēs ziedot nevajadzīgās  un apmaiņā paņemt iepatikušās grāmatas.

Biedrības pārstāve Jekaterina Smirnova pastāstīja „Latgales Laikam”, ka pirmais gadatirgus notika pērnā gada decembrī un pirmā pieredze liecina, ka pasākums izraisīja interesi. Cilvēki nesa dažādu žanru grāmatas dažādās valodās, bet to vietā izvēlējās to, ko sen meklējuši vai arī gribējuši izlasīt. „Daudzi sējumi gadiem stāv plauktos, un tas ir skumji, jo grāmatas domātas lasīšanai. Mēs esam ļoti pateicīgi visiem, kuri atnesa nevajadzīgos eksemplārus. Esmu pārliecināta, ka kopīgiem spēkiem mēs dāvājām aizmirstām grāmatām otru dzīvi,” saka Jekaterina. Visas pirmajā gadatirgū savāktās grāmatas nodotas labdarības veikalā „Otrā iespēja”.

Gadatirgus notiks TC „Solo”. Visus, kuriem mājās ir nevajadzīgas grāmatas, organizācija aicina ziņot tai, rakstot uz e-pastu apelsins.daugavpils@gmail.com. Organizācijas pārstāvji labprāt paņems literatūru nākamajiem gadatirgiem.