„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Vēstniece atbalsta krāslaviešu sadarbību ar Baltkrieviju

Krāslavieši piedāvāja daudz ideju turpmākajai sadarbībai, „Latgales Laikam” atzina Baltkrievijas Republikas vēstniece Latvijā Marina Dolgopolova. Viņa 16. martā bija ieradusies savā pirmajā vizītē Krāslavas novadā.

Kalniešu pagastā diplomāte iepazinās ar storu audzētavu „Akva system” un daudznozaru z/s „Raudovišķi”.

Storu uzņēmuma valdes loceklis Saftars Rahimovs šogad atklājis zivju pārstrādes cehu, kurā taps kūpinājumi un cita veida produkcija. Krāslavieši labprāt tos tirgotu Baltkrievijā. „Līdz Baltkrievijas valsts robežai ir tikai 20 km, mums ir izdevīgāk braukt nevis uz Rīgu, bet gan uz Minsku, kas ir tuvāk un kur ir liels patērētāju tirgus. Storu produkcija ir populāra visā pasaulē. Mēs varētu piedāvāt kaimiņu tirgū ne tikai storu ikrus, bet arī pārstrādātu zivju produkciju,” sacīja S. Rahimovs. Zivju uzņēmumā „Akva system” šobrīd audzē 10 t storu.

Tāpat ar diplomāti par iespējamo sadarbību runāja z/s „Raudovišķi” īpašnieks Aleksandrs Ivanovs. Viņa vecāki uz Krāslavas rajonu atbrauca no Baltkrievijas, bet Aleksandrs ir dzimis šeit. Zemnieku saimniecība izveidota 1995. gadā, tā ir paplašinājusies no 2 ha līdz 2000 ha. Ziemā nodarbināti 15 cilvēki, bet vasarā būs vairāk nekā 20 darba vietas. Galvenās nozares ir graudkopība un gaļas lopkopība, tāpat lauksaimnieks piedāvā meliorācijas, šķeldas ražošanas un citus pakalpojumus, turklāt saimniecība katru gadu realizē vismaz vienu ES projektu. „Ja Latvijas un Baltkrievijas valdība vienotos par atvieglotiem eksporta nosacījumiem, mēs labprāt sadarbotos šķirnes sēklu realizācijā un iegādē,” pastāstīja A. Ivanovs.

Visu rakstu lasiet 24. marta numurā.