„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Kalkūniešus satrauc ceļu un ielu remonti

No vairāk kā 20 iedzīvotāju sapulcēm, ko divos mēnešos sarīkoja Daugavpils novada pašvaldība, Kalkūnes pagasta sapulce bija viskonstruktīvākā, jo iedzīvotāji uzdeva pārdomātus un aktuālus jautājumus, atzina novada domes vadība.

Pirmo reizi sapulce notika Randenes ciemā pamatskolas zālē, kur sanāca vairāk kā 40 iedzīvotāji. Randenietis Vladimirs Žukovskis iestājās par Dārza ielas remontu pie daudzdzīvokļu mājām, bet lauksaimnieks Jevgeņijs Geveilers uzsvēra, ka iedzīvotājiem un pašvaldībai ir jārunā vienam ar otru, piemēram, par ceļiem un ielām, kas jāremontē. Pēc māmiņu lūguma atjaunot rotaļu laukumu, Kalkūnes pagasta pārvaldes vadītājs Osvalds Kursītis solīja, ka pārvaldes darbinieki paši ķersies pie otiņām un krāsām. Tāpat māmiņu vaicāta, vai Randenes skolā būs bērnu vasaras nometne, novada domes izpilddirektore Vanda Kezika atgādināja, ka pašvaldība izsludinājusi vasaras nometņu organizēšanas konkursu.

Tikmēr SIA „Naujenes pakalpojumu serviss” valdes loceklis Aivars Elksniņš, komentēdams randeniešu jautājumu, kāpēc māju pagrabos ir ūdens, pastāstīja, ka pie vainas ir plūdi, jo to gadījumā gruntsūdeņi ienāk arī pagrabos.

Visu rakstu lasiet 28. marta numurā.