„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

„Latgales Laiks” ir akcijas „Latviešu valodas kvalitāte periodiskajā presē” laureāts

23. martā Tieslietu ministrijā tika apbalvoti Valsts valodas centra rīkotās akcijas „Latviešu valodas kvalitāte periodiskajā presē” laureāti, kuru vidū ir arī laikraksts „Latgales Laiks”. Atzinības rakstus kvalitatīvākajiem preses izdevumiem pasniedza Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Valsts valodas centra direktora vietniece Ingrīda Bērziņa un Terminoloģijas un tiesību aktu tulkošanas departamenta vadītājs Kārlis Bitenieks.  

Akcijā piedalījās 28 preses izdevumi. Tika noteikti ne vairāk kā trīs uzvarētāji katrā no šādām kategorijām: nacionālie laikraksti; reģionālie laikraksti; žurnāli, kas iznāk reizi nedēļā; žurnāli, kas iznāk retāk nekā reizi nedēļā. Akcijas laureāti ir “Latgales Laiks”, “Auseklis”, “Zemgale”, “Saldus Zeme”, “Jurista Vārds”, “Ir”, “Kapitāls”, “Rīgas Laiks” un “Ievas Stāsti”. Katrs no laureātiem saņem tiesības izmantot zīmolu “Laba valoda”.

Visu rakstu lasiet 28. marta numurā.

Komentāri

29.03.2017 16:11
xl
priekšmets Veidošana ir izriet populārs priekšmets.
29.03.2017 16:10
xl
Teikums ar valodas pērli no pēdēja laikraksta- jo priekšmets <> ir izriet populārs priekšmets. Balva nevietā,