„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Tūrisma operatori vedīs grupas uz Daugavpili

Divas dienas Daugavpilī viesojās 50 tūrisma firmu un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Igaunijas, Polijas un Krievijas. Pilsētā notika pirmā starptautiskā tūrisma kontaktabirža „Daugavpils – daudzveidīgs tūrisma galamērķis”.

Pasākuma mērķis – pastāstīt un parādīt viesiem no citām pilsētām Daugavpils un Latgales bagātīgo tūrisma objektu spektru, iedzīvotāju sirsnību un viesmīlību, kā arī reģiona kulināro mantojumu. Šāds komunikācijas veids tiek uzskatīts par visproduktīvāko – tūrisma operatori tiekas ar vietējiem tūrisma jomas speciālistiem un vietējo tūrisma firmu pārstāvjiem, nodibina tiešus kontaktus, un jau pēc neilga laika tūristi brauc uz kādreiz nezināmām vietām, bet tūrisma firmas piedāvā jaunus maršrutus. Kā teica Tūrisma attīstības un informācijas pašvaldības aģentūras direktore Ilona Maksimčika, pasākumam bija sagatavoti piedāvājumi dažādām tūristu kategorijām – ģimenēm, grupām, individuāliem ceļotājiem utt.

Viesiem bija saspringta programma, divās dienās viņiem bija jāapskata populārākie Daugavpils tūrisma objekti – cietoksnis un Marka Rotko mākslas centrs, Latgales zoodārzs, zinātkāres centrs „Zinoo”, Olimpiskais centrs, skrošu rūpnīca, Māla mākslas centrs, Šmakovkas muzejs, vietējās viesnīcas, dabas parks „Daugavas loki”, Naujenes novadpētniecības muzejs, Slutišķu vecticībnieku sādža, Krāslavas pils un lauku sēta „Andrupene”.

Visu rakstu lasiet 28. marta numurā.