„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Aglonā šogad gatavojas vērienīgam velobraucienam

Šogad jau desmito reizi Aglonā notiks velosacensības „Ar veļiku pa Aglyunu”, kas šoreiz solās būt īpaši vērienīgas un krāšņas, pastāstīja pasākuma organizatore Ingūna Barkeviča. Velosporta attīstība novadā aizsākta, pateicoties Preiļu rajona partnerības īstenotam projektam, bet stafeti pārņēmusi Aglonas pagasta neformālā grupa „Velomīļi”, kas kopā ar biedrību „Neaizmirstule” īsteno projektus un meklē sponsorus, lai šo tradīciju varētu turpināt.

Ar gadiem velobrauciens kļuvis ļoti iecienīts un pulcina dalībniekus no malu malām. Arī dalībnieku skaits aug un pērn pārsniedza divus simtus, bet kopā ar līdzjutējiem pasākums pulcināja vairāk kā 500 cilvēkus. Pērn par sporta infrastruktūras attīstīšanu un Aglonas novada popularizēšanu Ingūna Barkeviča saņēma Aglonas novada domes apbalvojumu nominācijā „Sports”, bet viņas „Velomīļu” grupa un biedrība „Neaizmirstule” saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinību par ieguldījumu velokultūras veicināšanā.

Visu rakstu lasiet 31. marta numurā.