„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.4 °C
neliels sniegs

Skats no malas palīdz uzlabot darbu

Valsts kontrole (VK) dažos beidzamajos gados ir veikusi divas nozīmīgas revīzijas, kas aptvēra 20 no 119 Latvijas pašvaldībām. Secinājumi liecina, ka pašvaldībām vēl daudz darāmā resursu plānošanā savu funkciju  veikšanai, kā arī jāpiestrādā, lai maksas pakalpojumu sniegšana iedzīvotājiem būtu efektīva un ekonomiska.

Lietderības revīzija „Vai pašvaldību administratīvais resurss to funkciju īstenošanai tiek izlietots produktīvi un ekonomiski?” tika veikta 11 pašvaldībās, t. sk., Daugavpils novadā un Rēzeknes novadā. Valsts kontroliere Elita Krūmiņa uzsver, ka pašvaldībām šobrīd esot izpratne par to, ka VK ieteikumi palīdz to darbā un tās pozitīvi vērtē sniegtos ieteikumus. Revīzijās gūtā pieredze ļauj uzlabot darbu gan šajās pašvaldībās, gan arī citas var mācīties no šīs pieredzes.

Minētajā revīzijā tika izvērtēta pašvaldību administratīvo resursu izmatošanas pilnveidošana. Valsts kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins stāsta, ka VK centusies saskatīt, vai darba plānošanas pamatā ir ņemtas vērā iedzīvotāju vajadzības, jo, tieši pamatojoties uz tām, ir jāplāno aktivitātes, jānosaka rādītāji, un attiecīgi pamatotām izmaksām ir jāatspoguļojas budžetā.

Visu rakstu lasiet 31. marta numurā.