„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Speciālo skolu un bērnunamu audzēkņi demonstrēja savus talantus

Daugavpilī notika integratīvā mākslas festivāla „Nāc līdzās!” Latgales posms, kurš šogad svin 20 gadu jubileju. Nodibinājums “Fonds Nāc līdzās!” risina jautājumus, kas saistīti ar bērnunamu un speciālo skolu audzēkņu integrēšanu sabiedrībā un talantu attīstīšanu.

Festivāls notiek katru gadu, pēc atlases posmiem visos Latvijas reģionos uzvarētāji uzstājas lielajā noslēguma koncertā Rīgā. Šogad tas notiks 11. aprīlī Rīgas Stradiņa universitātē. Bērniem tie ir ļoti atbildīgi un satraucoši pasākumi, kuriem viņi ilgi gatavojas kopā ar saviem pedagogiem. Daudzi jau ir piedalījušies iepriekšējos festivālos, daži kāpa uz skatuves pirmo reizi, bet, jebkurā gadījumā, jaunajiem dalībniekiem tas bija liels emocionāls pārdzīvojums. Pilnā skatītāju zāle ar vētrainiem aplausiem atbalstīja un uzmundrināja visus dalībniekus.

Priekšnesumu vērtē žūrija fonda „Nāc līdzās” vadītājas Sarmas Freibergas vadībā, viņas kolēģes bija Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Ilona Bagele un bērnu un jauniešu centra „Jaunība”   direktores vietniece Inta Jackeviča.

Festivālā piedalījās Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas, Daugavpils 1. speciālās pamatskolas un 11. pamatskolas, Daugavpils 2. speciālā bērnudārza, Aleksandrovas internātpamatskolas (Aglonas novads), sociālās aprūpes centra „Kalkūni”, Tiskādu bērnu nama (Rēzeknes novads), Rudzātu speciālās internātpamatskolas (Līvānu novads) un Maltas speciālās internātpamatskolas (Rēzeknes novads) audzēkņi. Pavisam festivālā piedalījās aptuveni 150 dalībnieki.

Visu rakstu lasiet 31. marta numurā.

Komentāri

31.03.2017 18:59
Sarma
Bija lielisks koncerts un ļoti atsaucīga publika! Paldies #Daugavpils