„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Kāpēc bieži labo izskaloto ceļu Dviete-Zariņi-Bebrene?

Lauksaimnieki uzaicināja „Latgales Laiku” apmeklēt ceļa „Dviete-Zariņi-Bebrene” plūdu bojāto posmu pie Viesītes upes, ko VAS „Latvijas autoceļu uzturētājs” Kalkūnes iecirkņa darbinieki atjaunoja pagājušajā piektdienā. Šonedēļ pa šo ceļu sāka kursēt skolēnu autobuss, bet pirms tam divas nedēļas transports tur nevarēja izbraukt.

Pēc plūdiem ceļa Dviete-Zariņi-Bebrene posmā pie Viesītes upes pavērās savāda aina - ceļa grants segums bija noskalots un sanests tuvējā mežā un uz zemnieka Gunta Laurinoviča lauka. Lauksaimnieki jokoja, ka tas ir jauns grants karjers, proti, grants, ko vēlāk izved no meža un lauka, pietiktu jauna ceļa būvniecībai. „Pēdējos lielajos plūdos, kas notika 2013. gadā, no lauka savācu 10 kravas grants, vienu daļu iestrādāju augsnē. Pašreiz tur ir slapjš, tāpēc neesmu ķēries pie lauka atbrīvošanas no grants un akmeņiem. Bet es paredzu, ka atkal savāksies vairākas kravas,” pastāstīja Guntis Laurinovičs telefonsarunā.

Visu rakstu lasiet 31. marta numurā.