„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.7 °C
apmācies

Filmu „Tas, ko viņi neredz” prezentēja Daugavpilī

Kinoteātrī „Silver Screen” notika Staņislava Tokalova filmas „Tas, ko viņi neredz” pirmizrāde. Jaunajam režisoram rīdziniekam S. Tokalovam tā ir pirmā spēlfilma, kā arī pirmā Latvijas filma ar zinātniskās fantastikas elementiem.

Uz pirmizrādi Daugavpilī atbrauca režisors S. Tokalovs, kā arī aktieris Arnis Līcītis.

Galvenās lomas filmā tēlo Krievijas aktieri Jekaterina Špica un Jevgeņijs Tkačuks, kā arī Andris Keišs. Pārējo filmas dalībnieku aizņemtības dēļ aktierus pārstāvēja A. Līcītis: „Šajā filmā man bija neliela, bet svarīga loma, ar savu funkciju. Man bija interesanti iepazīties ar Staņislavu un piedalīties šajā projektā. Ar viņu bija ļoti interesanti strādāt, filma ir ļoti kvalitatīva. Nevar teikt, ka tā patīk visiem, bet tika veikts rūpīgs darbs, kurš ir pa spēkam tikai ļoti talantīgam kinorežisoram. Es uzskatu, ka Staņislavs tāds ir.”

Darbs pie filmas tapšanas ilga četrus gadus. Tā jau bija gatava demonstrēšanai jau novembrī, bet, kā paskaidroja S. Tokalovs, katrai filmai ir savs liktenis: „Novembrī mēs jau bijām gatavi parādīt filmu, bet, lai nodrošinātu to, ka filma var piedalīties festivālos, nolēmām, ka sākumā ir svarīgāka tās virzīšana tirgū. Rezultātā demonstrēšanu atlikām. Šo laiko mēs izmantojām, lai pilnveidotu filmu. Pēc šiem labojumiem, manuprāt, filma kļuvusi labāka.

Visu rakstu lasiet 4. aprīļa numurā.