„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Grūtniecēm un jaunajām māmiņām talkā nāk uztura konsultante

Kā pareizi ēst bērniņa gaidīšanas laikā un nepieņemties svarā, lai nekaitētu sev un mazulim, kāds uzturs jālieto, barojot mazuli ar krūti, lai viņam nerastos alerģijas – uz šiem un citiem jautājumiem topošajām un jaunajām māmiņām palīdzēja rast atbildes praktizējoša uztura konsultante Agnese Pavlova, piedaloties kluba „Laimīgi bērni un vecāki” organizētajā vakarēšanā.

Agnese, kura pati ir māmiņa, uzskata, ka sievietei ir ļoti svarīgi sekot savai ēdienkartei jau bērniņa gaidīšanas laikā, jo no tā būs atkarīga gan pašas sievietes, gan mazuļa veselība un labsajūta. Lai arī informācijas visapkārt ir ļoti daudz, viņa ievērojusi, ka sievietes tajā slikti orientējas. Uztura speciāliste atzīst, ka sievietes ļoti daudz informācijas meklē internetā, lasa forumos citu sieviešu dzīves pieredzi un padomus, taču bieži vien šī informācija esot maldīga vai pretrunīga. „Katrai sievietei grūtniecība norit atšķirīgi, tāpēc vieni un tie paši padomi nederēs visām. Kāda, gaidot bērniņu, uzņēmusi vairāk svara, kāda mazāk, taču arī svars pirms grūtniecības katrai ir atšķirīgs, tāpēc visām viena diēta nederēs. Arī par vitamīnu lietošanu grūtniecības laikā labāk konsultēties ar savu ginekologu, jo tas, kas der vienai, otrai var būt toksisks,” saka Agnese Pavlova. 

Visu rakstu lasiet 4. aprīļa numurā.