„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
apmācies

Gūst prieku, piepildot citu sapņus

Nauda ne vienmēr ir galvenais atalgojums par paveikto darbu, uzskata Irēna Suhodoļska, kura jau ilgus gadus veic brīvprātīgā darbu Preiļos, palīdzot piepildīt bērnu ar invaliditāti sapņus.

Aizvadītā gada nogalē, atzīmējot Starptautisko brīvprātīgo dienu, īpašā ceremonijā  „Gada brīvprātīgais 2016” goda zīmi saņēma astoņi aktīvākie brīvprātīgā darba veicēji, no visas Latvijas, kas veikuši ievērojamu darbu sabiedrības labā. Viņu vidū ir arī Irēna Suhodoļska.

Beidzamos divus gadus Irēna darbojas nodibinājumā „Viduslatgales pārnovadu fonds”, kur nonāca, pateicoties NVA projektam. Lai arī projekta termiņš ir beidzies, Irēna nolēmusi tur palikt strādāt kā brīvprātīgā, jo noteicošais esot nevis samaksa par padarīto, bet pats darbs.  

Savulaik t.s. „treknajos gados” Irēnai bija neliels pārtikas preču veikaliņš Preiļos, taču, ienākot lielveikalu tīklam, mazajiem uzņēmējiem izdzīvot vairs nebija iespējas. Bērni uz to laiku jau bija pabeiguši ģimnāziju un prom no mājām. Irēnas bijušā veikala ēka joprojām stāv tukša. Atrast darbu Preiļos esot grūti. Sākumā pēc NVA projekta divus gadus darbojusies bibliotēkā novadpētniecības jomā, palīdzot apkopot dažādus avīžu rakstus. Pa vidu atkal bijis darbs veikalā, līdz atkal iesaistījās NVA projektā un ķērās pie darba, kas kļuvis sirdij tuvs. Nodibinājumā „Viduslatgales pārnovadu fonds”, kas īsteno visdažādākos projektus, Irēnai uzticēts darbs tieši ar bērniem invalīdiem, palīdzot īstenot viņu sapņus. Irēnas uzdevums ir uzrunāt šīs ģimenes, aicināt piedalīties projektā, veidot bērnu aprakstus ar viņu vēlmju izklāstu  un meklēt sponsorus, kas palīdzēs bērnu vēlmes piepildīt. Triju gadu laikā piedalīties projektā atteikušās trīs ģimenes, jo nevēlas publicitāti, toties 66 bērni tikuši pie sava sapņa piepildījuma.

Visu rakstu lasiet 4. aprīļa numurā.