„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Spiesti nodarboties ar ceļu lāpīšanu nevis būvēšanu

Iestājoties siltam un sausam laikam, Ilūkstes novadā sāksies bedrīšu remonts.

Pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītājs Reinis Līcis „Latgales Laikam” uzsvēra, ka bedrīšu remonts būs šī pavasara steidzamākais darbs, ko veiks iepirkuma procedūrā uzvarējušais pretendents, un remontdarbos ieguldīs pašvaldības ceļu un ielu fonda naudu. Pagastu pārvaldes jau ir apsekojušas plūdu skartos pašvaldības ceļus, lai varētu atjaunot bojātos posmus. Lai gan uz lauku grants ceļiem ir uzliktas transporta masas ierobežojuma zīmes „7,5 t” un „10 t”, tomēr R. Līcis pieļauj, ka dažviet vajadzēs aizbērt kādu lielāku bedri.

Tā kā Ilūkstes novada pašvaldība, līdzīgi kā citi novadi, piedalās tā saucamajā lauku ceļu programmā, ko finansē ES, tad pirmais no 13 plānotajiem remontējamiem pašvaldības grants ceļiem jau ir iesniegts Lauku atbalsta dienestam (LAD), kas administrē šo programmu. Tas ir ceļš Dzintari-Talcinieki-Krastiņi Pilskalnes pagastā.

„Tā kā ceļus par Eiropas naudu būvēs arī valsts,  būvniecības cenas ir pieaugušas par apmēram 30%.  Lauku ceļu programma ir jāīsteno līdz 2019. gadam, tāpēc ceram, ka mums izdosies pārbūvēt tos ceļus, kas ir iekļauti lauku ceļu programmā,” pastāstīja R. Līcis.

Visu rakstu lasiet 4. aprīļa numurā.