„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
apmācies

Ezerniekos meistari stāstīja par vectēvu makšķerēm

Ar kādām makšķerēm vectēvi ķēra lielos lomus, kāpēc niedru pludiņš ir vislabākais zivīm un makšķerniekam, kā novilkt ādu līdakai? Šos un citus vērtīgus padomus uzzināja akcijas „Satiec savu meistaru” dalībnieki, apmeklēdami 1. aprīlī Jaundomes muižu Dagdas novada Ezernieku pagastā.

Pasākums varēja sākties tad, kad Staņislavs Maļkevičs no kūpinātavas izņēma asarus, pretējā gadījumā tie būtu sadeguši oglēs. Pasākuma idejas autore, Andrupenes biedrības „Teira Latgolys muoksla” vadītāja Evija Malkeviča un Jaundomes muižas vadītāja Sintija Isajeva pastāstīja, ka ar ģimeni un draugiem nolēmuši akcijā „Satiec savu meistaru” ezeriem bagātajā Dagdas novadā aicināt tos, kuri ezera veltes prasmīgi izmanto ikdienā. „Pērn akcijas laikā muzejā „Andrupenes lauku sēta” pinām grozus un grebām koka karotes, bet šogad ar ģimeni un draugiem atbraucām uz Ezernieku pagastu. Pati esmu liela copes cienītāja, makšķerēju Olovecas ezerā, kas atrodas Andrupenes pagastā. Mans lielākais loms bija vairāk kā 2 kg smaga līdaka, bet tradicionāls ēdiens, ko pati gatavoju Jaungada galdam, ir pildīta karpa. Vienkārši zivi piepildu ar garšvielām, izcepu cepeškrāsnī un lieku galdā kā pārticības simbolu,”  stāsta Evija.     

Visu rakstu lasiet 7. aprīļa numurā.