„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.4 °C
apmācies

Iedzīvotājiem novadā visvairāk rūp ceļi

Apkopojot pagastos notikušās tikšanās ar iedzīvotājiem, Daugavpils novada domes priekšsēdētaja Janīna Jalinska atzīst, ka visvairāk iedzīvotājiem rūp ceļi novadā.

Kopš februāra gandrīz divus mēnešus visos 19 Daugavpils novada pagastos notika pašvaldības vadības tradicionālās tikšanās ar iedzīvotājiem, kopumā novadītas 29 sapulces, dažos pagastos, piemēram, Naujenē, Laucesā, Višķos, Biķerniekos u.c. pat vairākas tikšanās. Sapulces šogad apmeklējuši gandrīz 1200 cilvēki.

J. Jalinska atzīst, ka katrā pagastā šogad visvairāk jautājumu bijis par ceļiem, ielām un trotuāriem. Viens no problemātiskākajiem izrādījās izdangātais valsts ceļš Biķerniekos, pa kuru vairākas dienas pat nekursēja sabiedriskais transports. Pašvaldības vadītāja atzīst, ka par ceļu slikto stāvoli novadā jau informēta Pašvaldību savienība un Satiksmes ministrija. „Ceļu fonds mums ir mazs, tikai 983 000 eiro, nevaram izdarīt visu, jo ir ne tikai slikti ceļi, bet arī pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados būvētās ielas un trotuāri, kas ir sabrukuši. Ne velti esam paņēmuši aizņēmumu, lai sakārtotu visas ielas Locikos un arī Laucesas pagastā,” teica J. Jalinska.

Visu rakstu lasiet 7. aprīļa numurā.