„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

Kori gatavojas Dziesmu svētkiem

2. aprīlī Vienības nama koncertzālē notika ikgadējā Daugavpils koru apriņķa koru skate. Tajā piedalījās 11 kori no Daugavpils, Aglonas, Preiļu, Līvānu, Krāslavas, Dagdas, Ilūkstes un Daugavpils novada.

Šogad Latvijas dziesmu, deju un koru kolektīvi intensīvu gatavojas Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, nākamajā gadā tie būs īpaši, jo Latvija svinēs savu simtgadi. Skatē kori dziedāja gaidāmo dziesmu svētku repertuāru – divas obligātās dziesmas un vienu – pēc izvēles.

Latgales kolektīvu sniegumu vērtēja žūrija – Jānis Baltiņš, Uģis Prauliņš un Aira Birziņa.

Daugavpili pārstāvēja trīs Latviešu kultūras centra kolektīvi – vīru koris „Forte, jauktais koris „Daugava” (vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs) un „Rūta” (vadītāja Maruta Veličko). Daugavpils koru apriņķa virsdiriģents Jevgeņijs Ustinskovs pēc skates secināja, ka koru vidējais līmenis ir tāds pats, kā agrāk: „Lieliski uzstājās Daugavpils kori, kuri ieguva pirmās trīs vietas – tie ir vadošie kolektīvi  ne tikai reģionā, bet arī Latvijā. Jāuzlabo koru skanējums Krāslavas un Dagdas novadā. Kopumā visi kolektīvi parādīja, ka ir pelnījuši piedalīties 2018. gada Dziesmu svētkos.”

Visu rakstu lasiet 7. apŗīļa numurā.