„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Valsts palīdz uzņēmējiem darboties eksporta jomā

4. aprīlī Daugavpilī pirmo reizi notika pasākums „Eksporta pēcpusdiena” – tas ir populārs tikšanās formāts uzņēmējiem, kuri nodarbojas ar eksportu. Uz to bija uzaicināti lielākie Latgales uzņēmumi, kura ražo produkciju eksportam, valsts finanšu institūcijas „Altum” speciālisti, kura sniedz būtisku atbalstu uzņēmējiem visdažādākajās darbības jomās.

Uzrunājot dalībniekus, Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka uzņēmumi, kuri stabili attīstās un ražo produkciju arī eksportam, ir viens no reģiona galvenajiem ekonomiskas un attīstības perspektīvu rādītājiem. Eksporta uzņēmumi piesaista jaunos speciālistus un paaugstina reģiona atpazīstamības līmeni, piesaistot tā teritorijai jaunus partnerus. Eksports ir darbības virziens, kas vienmēr ir saistīts ar risku. To, kā nepazaudēt savu naudu eksporta tirgū, pastāstīja „Altum” eksperts, eksporta garantiju vadītājs Artūrs Karlsons. Kā piemēru viņš minēja ļoti veiksmīgu eksporta „produktu” – Marka Rotko mākslas centru, kur notika pasākums. Savos četros darbības gados iestāde piesaistījusi simtiem tūkstošu tūristu, „pārdodot” slavenā mākslinieka vārdu.

Visu rakstu lasiet 7. aprīļa numurā.