„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+5.3 °C
apmācies

Daugavpils ietērpusies svētku rotā

Šajā svētdienā visi kristieši kopā svinēs Lieldienas. Daugavpili rotā Lieldienu kompozīcijas, šogad ir arī daudz jaunu rotu.

Daugavpilieši un pilsētas viesi fotografējas pie tradicionālajām olām Rīgas ielā, kuru šogad rotā arī taureņu un putnu virtenes.

Svētku noskaņojums jūtams pilsētas mikrorajonos, kur Lieldienu dekorācijas uzstādītas pirmo reizi. Piemēram, Kultūras pils tagad izskatās greznāka, pateicoties lielai un košai kompozīcijai, savukārt Ruģeļos svētku rotājums pārvērtis vienveidīgo daudzstāvu māju ainavu. Ieraudzījusi, ka viņu jauno rotu fotografē, kāda sieviete lūdza pateikties pilsētas vadībai par to, ka viņus atcerējās, un izteica vēlēšanos, lai tā būtu arī turpmāk.

Lieldienu dekors ir pat Križos, košāks izskatās arī tirgus Valkas ielā.  Atgādinām, ka olas iepriekšējos gados apgleznoja Daugavpils un Saules skolas audzēkņi. Turklāt Saules skolas audzēkņi pacentusies arī šogad – pie skolas uzstādītas Lieldienu olas. Svētku kompozīcija rotā Centrālo parku pie ledus halles.

Vienības laukumā vakar vakarā uzstādīja lielas dzirnavas, kuras simbolizē sauli. Uz pjedestāla jau atrodas trīs gaiļi – šī gada simboli. Savukārt laukumā uzstādītajās šūpolēs gandrīz visu laiku šūpojas bērni.

Lieldienu pasākumu programma pieejama pilsētas domes un Kultūras pārvaldes mājas lapā, kā arī sabiedriskās vietās.