„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Latgales „cāļi” ieskandināja otrās Lieldienas

17. aprīlī, otrajās Lieldienās, Daugavpils novada kultūras centrā notika starpnovadu mazo vokālistu konkurss „Cāļu cālis”, kurā savu dziedātprasmi rādīja 17 dalībnieki līdz piecu gadu vecumam no Daugavpils novada un kaimiņu pašvaldībām – Ilūkstes, Daugavpils, Vārkavas, Preiļiem, Līvāniem, Jēkabpils un Krāslavas.

Viņu sniegumu vērtēja žūrija - mūzikas pedagoģe, Naujenes folkloras kopas „Rūžeņa” vadītāja Inga Zeile, Daugavpils LKC bērnu vokālās studijas „Pērlītes” vadītāja Iveta Ustinskova un Daugavpils novada domes jaunatnes lietu speciāliste Oļesja Nikitina.

Katrs dalībnieks izpildīja divas dziesmas, daudzi savu dziedājumu papildināja ar teatralizētiem elementiem. Cits drošāks, cits biklāks, kādam tā bija pirmā kāpšana uz skatuves, citam jau ir neliela pieredze uzstāties skatītāju priekšā, taču katra bērna priekšnesums bija aizkustinoši skaists.

Titulu „Cāļu cālis” šogad ieguva Elīza Vucāne no Līvāniem, par „Skatuviskāko cāli” atzīta līvāniete Lāsma Sola, bet „Ritmiskākais cālis” ir Karīna Keiša no Nīcgales (skolotāja Žaneta Gasjaņeca).

Visu rakstu lasiet 21. aprīļa numurā.