„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

„Lavka” atklāja sezonu cietoksnī

21. aprīlī Daugavpils cietoksnī, mazajā pulvera noliktavā, sākās „Lavkas” otrā sezona. Šis pasākums ir interesantu cilvēku tikšanās – dialogs, kuri dara sev tīkamu darbu un jau guvuši panākumus. Septītā „Lavka” bija veltīta tūrismam.

Pāris stundu laikā varēja uzzināt par festivālu „Ezera skaņas”, eko ciematu „Amatciems” un Valmiermuižas alus darītavu. Tradicionāli, sēžot uz soliņa, dalībnieki pastāstīja par savu darbības jomu un tās attīstību.

Viena no pasākuma „Lavka” organizatorēm Jeļena Dedele teica, ka daudz kas ir sakritis – tūrisma sezonas atklāšana Daugavpilī, Marka Rotko centra ceturtā dzimšanas diena un, tūrisma tēmas iedvesmota, otrās sezonas pirmā „Lavka” nolēma iztirzāt šo tēmu: „Kad bijām izvēlējušies tēmu, sākām meklēt viesus, kuri varētu par to pastāstīt. Šķiet, ka tēma mūs varētu kaut kā ierobežot, bet, skatoties uz mūsu viesiem, redzam trīs idejas – projekts, bizness un muzejs. Visi viesi labprāt atsaucās mūsu uzaicinājumam. Šajā ziņā viss notika ātri un viegli. „Lavka” iegūst aizvien lielāku atpazīstamību, savā ziņā tas jau ir zīmols, ja tā var teikt, un tās pasākumus labprāt apmeklē.”

Jeļena atzīmēja, ka galvenais mērķis – iedvesma – tiek sasniegts: „Šo tikšanos galvenais mērķis ir iedvesma, un mēs redzam, ka cilvēki nesēž mājās, bet nāk, iepazīstas, apmainās kontaktiem. Piemēram, HOLI krāsu festivāls Daugavpilī notika, pateicoties „Lavkai”.”