„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Nejauša tikšanās aizveda uz izlasi

Apkopojot sezonas rezultātus, VK „miLATss” galvenā trenere Žanna Zaņegina atzīmēja, ka nevienai nav izdevies izvairīties no kritumiem, taču viena spēlētāja ir pelnījusi īpašu ievērību: „Visprofesionālākā attieksme pret darbu un treniņiem ir Terēzei Hrapānei. Viņa labi zina – ja ir auksti, jāuzvelk cepure. Pēc spēles nedrīkst uzreiz iet ārā, jo ļoti daudzas tādējādi saaukstējas. Viņas nākotne un komandas intereses ir svarīgākas par daudziem „es”.” Pagājušā gada rudenī Terēzi pirmo reizi uzaicināja uz Latvijas volejbola izlasi. Pirms tam sportiste spēlēja tikai nacionālajā jaunatnes komandā.

„Kad mani pirmo reizi uzaicināja, bija ļoti patīkami. Vasarā man piezvanīja izlases treneris un teica, ka komplektē komandu spēlēm. Sākumā man iekļāva paplašinātajā kandidātu sarakstā. Vēl nezināju, vai tikšu pamatsastāvā un būšu divpadsmit labāko spēlētāju pulkā. Savukārt, kad uzzināju, ka esmu sastāvā, biju ļoti priecīga un lepojos,” stāsta T. Hrapāne. „Spēles notika 2016. gada septembrī. Man tā bija milzīga pieredze. Spēlējām ar Itālijas komandu – Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieci, toreiz mēs piedalījāmies Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, taču netikām uz to. Šogad maija beigās sāksies cīņa par iekļūšanu pasaules čempionāta finālā.”

Terēze ir uzaicināta uz pasaules čempionāta atlases turnīra spēlēm, viņa saprot, ka tas nozīmē tikai vienu – jāstrādā vēl vairāk: „Sava vieta izlasē ir jāpierāda pastāvīgi. Nedrīkst atslābināties, citādi tavu vietu ieņems cita spēlētāja.”

Visu rakstu lasiet 28. aprīļa numurā.