„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Uz tirgu jau ceļo vietējie gurķi

Laucesas pagasta z/s „Gundegas 1” siltumnīcās vīriem darba ir pilnas rokas, jo sākusies jaunā gurķu sezona. Vladislavs Ludženieks nav skaitījis, cik spaiņu gurķu dienā savāc. Svētkos un brīvdienās darba ir vairāk, retāk gurķus pērk darbdienās. Savāktos gurķus noliek pagrabā, lai jau nākamās dienas rītā tie, salikti kastēs, ceļotu uz Daugavpils tirgu. „Darbs nav grūts, tāpēc ka spaiņus vagās pārvietojam ar ratiņiem nevis nēsājam ar rokām. Spaiņi piepildās ļoti ātri, jo raža ir laba. Man pašam garšo sālīti gurķi,” „Latgales Laikam” stāsta Vladislavs.

Daugavpils tirgū sastaptā Jadviga Pugača pie z/s „Gundegas 1” galdiņa iegriežas bieži. „Gurķi garšo pašai, tos pērku arī mazdēlam un mazmazdēlam. Sagriežu un apēdu ar krējumu. Latvijas gurķi, tomāti un  sīpoli ir ļoti garšīgi un veselīgi. Es uzskatu, ka mums jāiepērkas pie vietējiem zemniekiem,” saka Jadviga.

Nosverot gurķus, pārdevēja Tatjana Kondrovska-Kudrjavska teic, ka pircēji labprāt stāsta, kā garšo gurķi, padalās ar gurķu sālīšanas un marinēšanas receptēm. „Pie manis iepērkas cilvēki, kuri Laucesas gurķus pazīst jau daudzus gadus,” saka Tatjana. 

Visu rakstu lasiet 28. aprīļa numurā.