„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils novadā notiks Tūrisma triatlons

27. maijā Daugavpils novadā, dabas parka “Daugavas loki” teritorijā notiks Tūrisma triatlons – sacensības aktīviem cilvēkiem, kuri varēs pārbaudīt savus spēkus laivošanā, riteņbraukšanā un skriešanā, pavadot dienu brīvā dabā, stāsta Daugavpils novada pašvaldības aģentūras „TAKA” tūrisma organizatore Jolanta Bāra. 
Tūrisma triatlona maršruts sāksies Slutišķu ciemā, kur dalībnieki sēdīsies kanoe laivās un dosies lejup pa Daugavu. Desmit kilometrus lejpus Slutišķiem atrodas kempings “Ozianna”, kurā dalībniekiem iepriekš jāatstāj viņu velosipēdi, jo pēc kanoe brauciena viņi atgriezīsies Slutišķu sādžā ar velosipēdiem. Pēdējais aptuveni kilometru garais triatlona posms būs skrējiens.

Pasākuma organizētāji nodrošina dalībniekiem laivas un glābšanas vestes, balvas, dzeramo ūdeni un uzkodas finišā, kā arī feldšera, glābēju un tiesnešu pakalpojumus, tādēļ ir noteikta dalības maksa – 7 līdz 15 eiro atkarībā no pieteikšanās datuma. 

Dalībniekiem jāņem līdz savs velosipēds. Komandā var būt divi dalībnieki, jo kanoe laivas ir divvietīgas. Vīriešu, sieviešu un jauktās komandas tiks vērtētas atsevišķi.

Pērn Tūrisma triatlona visjaunākā dalībniece bija 10 gadus veca, bet visvecākajam dalībniekam bija 83 gadi. Ja kāds ļoti vēlas piedalīties triatlonā, bet nav sava velosipēda, sacensību organizatori sola izlīdzēt un atrast iespēju to iznomāt, jo galvenais esot vēlme piedalīties. Pieteikties Tūrisma triatlonam var Daugavpils novada pašvaldības aģentūrā „TAKA”.