„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Krāslavieši svinēja Brīvības ielas svētkus

Krāslavieši 4. maijā pulcējās Brīvības ielā, lai svinētu Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienas Baltā galdauta svētkus. Šoreiz „Latgales Laiks” uzklausīja Brīvības ielas stāstus.

Iela sākas ar Latgales vecāko aptieku, kura, lai arī daudzreiz mainījusi saimniekus un nosaukumus, strādā vairāk kā 200 gadus, spītējot visām varām. Farmaceite Antonija Elksne kādā avotā lasījusi, ka ēka uzcelta aptiekāram. Viņš bija ļoti izglītots un inteliģents cilvēks, pirmajā stāvā gatavojis un izsniedzis zāles un ārstējis cilvēkus, bet otrajā stāvā atradušies aptiekāra ģimenes apartamenti. „Šo ēku 1810. gadā uzcēlis polis speciāli aptiekai. Tanī laikā aptiekārs bija ļoti cienījams cilvēks. Aptiekā padomju laikos strādāja 35 farmaceiti, bet šodien -- desmit. Mēs joprojām gatavojam zāles, injekcijas un šķīdumus slimnīcām, nosvērdami visas komponentes uz atsvara svariem. Tā ir mana pirmā un vienīgā darba vieta jau pusgadsimtu, jubileju svinēšu augustā. Lai gan esmu iebraukusi no Rēzeknes reģiona, jūtos piederīga Krāslavai un krāslaviešiem, kuri ir pieklājīgi, strādīgi un sirsnīgi cilvēki. Un tā Daugava ir tik skaista, kad ledus iet čurkstēdams vai kad tā pārplūst tik plata kā jaunavas brunči,” saka A. Elksne.

Visu rakstu lasiet 12. maija numurā.