„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+7.0 °C
apmācies

Daugavpils cietoksnī būs rēgu zirgs

Daugavpilī cietoksnī būs vēl viens kultūras objekts – četrus metrus augsta zirga skulptūra, kuru pašlaik veido Liepājas mākslinieki Egons Peršēvics, Ivonna Kalita un Kaspars Čekotins. Neparasto skulptūru, kura spīd tumsā, atvedīs uz Daugavpili tēlnieku simpozija laikā, kurš notiks Marka Rotko centrā no 5. līdz 8. jūnijam.

Kā teica mākslas centra direktora vietnieks Māris Čačka, šim projektam tika atsūtīti 34 pieteikumi, tostarp no Nīderlandes, Indijas un Krievijas, bet Latvijas tēlnieki bija iesnieguši tikai četrus darbus. Negaidīti nopietnajā konkurencē uzvarēja liepājnieki, kuri piedāvāja lielformāta figūru ar luminiscējošu pārklājumu. Ideja uzstādīt cietoksnī zirga skulptūru pieder Rotko centra darbiniekiem, un projekta īstenotājam Egonam Peršēvicam tā šķiet gluži loģiska: „Katrai sevi cienošai pilij vai nocietinājumam ir vajadzīgs savs spoks,” tā mākslinieks komentēja savu ideju

Visu rakstu lasiet 12. maija numurā.