„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Meža ugunsgrēki var apdraudēt cilvēku dzīvību

No 1. maija visā Latvijā mežos izsludināts ugunsbīstamais periods. Lai gan šogad, izņemot speciālistus, mežus sargā arī laika apstākļi, iestājoties siltākam laikam, aizdegšanās notiek aizvien biežāk.

Lai atgādinātu uzvedības noteikumus mežā ugunsbīstamības periodā, avīze „Latgales Laiks” aicināja uz sarunu Valsts meža dienesta Dienvidlatgales virsmežniecības inženieri uguns apsardzības un saimnieciskajos jautājumos Kirilu Sidorovu.

Pašlaik galvenais meža ugunsgrēku cēlonis ir neuzmanīga apiešanās ar uguni. Nereti notiek arī ļaunprātīga dedzināšana. K. Sidorovs uzskata, ka šāda dedzināšana ir daudz biežāka, vienkārši vairākumā gadījumu to ir diezgan grūti pierādīt. Pavasarī, ja nav lietus, tik fiksēti daudzi kūlas degšanas gadījumi. „Dažkārt cilvēki savā zemes gabalā aizdedzina veco zāli, lai tā labāk atjaunotos. Vēlāk par degošo zāli aizmirst vai arī neseko tam, kā izplatās uguns, kā rezultātā izceļas bīstams ugunsgrēks, kuru vairs nav iespējams nodzēst bez speciālas tehnikas. Bieži vien šie „labie nodomi” apdraud ne tikai meža masīvus, bet arī pašu iedzīvotāju mājokļus,” pastāstīja Kirils Sidirovs.

Visu rakstu lasiet 12. maija numurā.