„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Iekšlietu ministrus pārsteidza operatīvā „laupītāju aizturēšana” Daugavpils novadā

Divas dienas Daugavpilī notika Šengenas zonas dalībvalstu ar ārējām sauszemes robežām ministru forums. Šeit pulcējās ministriju vadība un eksperti no deviņām valstīm -- Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Rumānijas, Slovākijas, Ungārijas, Norvēģijas un Polijas.

Foruma darba kārtībā bija ne tikai jautājumi, kas skar migrāciju, efektīvu informācijas un tehnoloģiju ieviešanu robežpārvaldībā, bet arī dalība mācībās un paraugdemonstrējumos uz Latvijas un Baltkrievijas robežas Silenē.

Saskaņā ar scenāriju, Latvijas un Baltkrievijas robežsargi aizturēja laupītājus, kuri aplaupījuši banku Braslavā. Divi laupītāji ar savu guvumu tūlīt pēc nozieguma izdarīšanas itin kā devās Latvijas robežas virzienā. Viņiem izdevās to šķērsot Silenes apkaimē, bet Baltkrievijas tiesībsargājošās iestādes laikus informēja Latvijas kolēģus, kuri kopā ar dienesta suņiem devās meklēt noziedzniekus. Robežsargiem palīgā ar helikopteru devās Aviācijas pārvaldes speciālisti un speciālo uzdevumu dienesta „Sigma” karavīri. Viņi noskaidroja, ka Latvijas pusē laupītājus gaida līdzdalībnieks ar automašīnu, taču noziedzniekiem tā arī neizdevās satikties, jo viņus aizturēja.

Visu rakstu lasiet 16. maija numurā.