„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Pirmizrāde „Maija un Paija”

31. maijā plkst. 18.30 Daugavpils novada Kultūras centrā „Vārpa” (Daugavpilī, Dobeles ielā 30) teātra trupa „Trešais variants” aicina uz pirmizrādi „Maija un Paija” – Annas Brigaderes pasaku lugu divos cēlienos.

Reiz, sen senos laikos, dzīvoja Maija, Paija un Varis, Pate un Pats, kalpi un kalpones, velni un raganas, Laima un Velēnu vecītis. Reiz, sen senos laikos, divas meitenes un puisis pieņēma lēmumus, kas mainīja visu viņu dzīvi…

Iestudējuma režisore Inta Uškāne saka: „Katrā no mums dzīvo bērns, kurš joprojām grib ticēt pasakām un vēlas, lai labais uzvar, bet ļaunais saņem mācību. Dzīvē tā notiek ne vienmēr, tāpēc mums tik ļoti patīk pasakas.”

Galvenajās lomās savas lielās skatuves debijas piedzīvos Elīza Fedotova, Linda Novika un Roberts Kokins. Izrādes scenogrāfiju veidoja un tērpu atlasi konsultēja māksliniece Olga Gžibovska.

 Ieeja brīva