„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Pelēčos šovasar būs jauna estrāde

Pelēču pagastā top jauna estrāde, kuras būvniecība uzsākta jau aprīļa sākumā. Estrāde top projekta “Pelēču vasaras estrādes izbūve” ietvaros, informē Preiļu novada speciāliste Ilona Vilcāne.

Līdz šim Pelēču pagastā nebija piemērotas vietas dažādu pasākumu rīkošanai gada siltākajos mēnešos, tāpēc pieņemts lēmums būvēt estrādi, kur turpmāk tiks rīkoti koncerti, balles, diskotēkas, kā arī skolas un biedrību pasākumi.

Pelēču pagasta pārvaldes vadītāja Iveta Stašulāne atzīst, ka celtniecības darbi norit  ieplānotajos termiņos un tiks pabeigti jūlija beigās, līdz ar ko estrādi varēs izmantot jau šīs vasaras otrajā pusē.

Projektam ir piesaistīts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums  26 607 eiro, kas ir  90 % no attiecināmajām izmaksām, savukārt 10 % ir pašvaldības līdzfinansējums. Kopumā estrādes būvniecības izmaksas plānotas 35 771 eiro.