„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas pārstāvju vizīte Latvijā

2017.gada 23. un 24. maijā notika augsta līmeņa Baltkrievijas Republikas Iekšlietu ministrijas pārstāvju vizīte Latvijā. Vizītes ietvaros, Daugavpils novada Silenē, tika organizēta Baltkrievijas Iekšlietu ministrijas un Latvijas Republikas Iekšlietu Ministrijas Valsts policijas pārstāvju delegāciju tikšanās un viedokļu apmaiņa par abu valstu iekšlietu resoriem svarīgiem jautājumiem.

Baltkrievijas Republikas Iekšlietu ministrijas delegāciju vadīja Baltkrievijas Republikas Iekšlietu ministra pirmais vietnieks Kriminālmilicijas priekšnieks Ivans Podgurskis, pārstāvēti Baltkrievijas Kriminālmilicijas galvenās Kriminālmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Anatolijs Sakovičs, Kriminālmilicijas galvenās pārvaldes cīņai ar ekonomiskajiem noziegumiem vadītājs Eduards Ņikitins u.c. augsta līmeņa Baltkrievijas iekšlietu resora pārstāvji.

Savukārt Latvijas pusi pārstāvēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības pārvaldes priekšnieks Māris Geida, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieks Andrejs Siņavins, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš, kā arī Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars un Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Jurijs Vasiļjevs.

Pasākuma ietvaros notika diskusija par Latvijas un Baltkrievijas starptautisko sadarbību, prezentācijas par narkotisko, psihotropo vielu un to prekursoru nelegālās aprites apkarošanu, akcīzes preču nelegālo apriti u.c. jautājumiem.

Tikšanas mērķis bija divpusējās sadarbības attīstīšana un stiprināšana, pamatojoties uz Latvijas un Baltkrievijas iekšlietu ministriju 2015.gada 3.martā parakstīto sadarbības protokolu un balstoties uz Latvijas republikas un Baltkrievijas republikas valdību līgumu par sadarbību cīņā pret organizēto noziedzību, narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru nelegālu apriti, terorismu un citiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas tika parakstīts 2007. gada 17.maijā.