„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Projekts „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju” tagad arī Daugavpils novadā

Projekts „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju” izstrādāts 2014. gadā, lai izveidotu vienotu tūrisma maršrutu gar visu Latvijas robežu. Maršruta kopējais garums ir 1836 km, turklāt organizatori piedāvā paveikt to ne tikai kājām vai uz riteņiem, bet arī pa gaisu. Jūnija sākumā šajā maršrutā iekļaus arī Daugavpils novadu.

Aizvadītajos gados projekta „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju” ietvaros vietējie un ārvalstu tūristi mērojuši 650 km gar pierobežas līniju. 3. un 4. jūnijā aktīvas atpūtas cienītāji ieradīsies Daugavpils novadā, lai dotos pa takām, par kurām stāstīts Imanta un Rimanta Ziedoņu grāmatā „Leišmalīte” – no Silenes līdz Demenei un Zemgalei, bet nākamajā dienā – tālāk, Medumu virzienā. Sīkāku informāciju par šo un citiem maršrutiem var uzzināt mājas lapā www.1836.lv, www.visitdaugavpils.lv un www.daugavpilsnovads.lv.

Lai pārbaudītu un precizētu minēto maršrutu, 17. maijā pašvaldības aģentūras „TAKA” speciālisti Rolands Gradkovskis, Anastasija Smoļakova un Jolanta Bāra, ka arī Daugavpils novada Kultūras pārvaldes Kultūras mantojuma nodaļas vadītāja Brigita Madelāne kopā ar Skrudalienas, Demenes un Medumu pagasta vadītājiem (Betiju Ivanovu, Valentīnu Gadzāni un Nikolaju Poltavecu) devās pārbaudīt gājēju takas. Novada tūrisma maršrutam izvēlēti ceļi, kur reti brauc transports, ir skaistas ainavas un interesantas vietas, ko apskatīt.

Projektā „Aplido, apceļo, apmīļo Latviju” var piedalīties katru gadu no maija līdz septembrim. Dalībnieki dienā vidēji nostaigā 20—25 km maršruta, apstājoties unikālās un vēsturiskās vietās.