„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Anglijas piešķirtos 30 000 latu izmantos pagastu projektos

Partnerības valdes priekšsēdētājs Valdis Kudiņš "Latgales Laikam" uzsvēra, ka šoreiz Anglijas piešķirto finansējumu piesaistījuši vairāk pagastu nekā iepriekšējā reizē un projekti kļuvuši kvalitatīvāki, paredzēti arī ekonomisko problēmu risināšanai.

Atbalstu saņēmušas divas nometnes Bebrenē -- vasaras un darba nometne "Darbosimies kopā" un Bebrenes brīvās pēcpusdienas kopienas "Bebermine" bērnu vasaras nometne "Ilzēni".

Kalupes pagasta Sociālo aprūpētāju kopiena uzlabos dzīves apstākļus pansionātā dzīvojošiem vientuļajiem cilvēkiem (iecerēts telpu remonts).

Subates pilsētas vides un kultūras aktīvistu grupa dibinās vides un kultūras darba nevalstisko organizāciju. Savukārt Subates Romas katoļu draudzes Marijas Leģions "Eņģeļu Karaliene" projekta "Ģimene -- cilvēka garīgās attīstības kūniņa" ietvaros rīkos tikšanos ar ģimenēm, lai runātu par garīgi stipras ģimenes lomu sabiedrībā.

Dvietes pagasta pensionāru kopa labiekārtos Dvietes laukumu -- ierīkos tirdzniecības vietas, apzaļumos teritoriju un uzstādīs tirgus norādes zīmi.

Demenes sieviešu kopiena "Šans" remontēs deju pulciņa telpas Demenes kultūras namā.

Vaboles pagasta sieviešu kopiena sakops pagasta ceļmalu krucifiksus, apzaļumos apkārtni, un pie sakārtotiem krucifiksiem pulcinās iedzīvotājus, lai pāarunātu un risinātu sociālos un citus jautājumus. Vaboles 45. gaidu vienība nolēmusi četru mēnešu garumā rīkot bērnu dārza apkārtnes sakopšanas akciju -- salabot šūpoles, izveidot akmeņdārzu.

Naujenes pagasta Židino ciemata iedzīvotāju kopiena plāno organizēt datorapmācību, uzskatot, ka integrācijas priekšnoteikums ir informācijas pieejamība.

Līksnas pagasta zemnieku kopiena Gančevsku ciematā vēlas izveidot nelielu informācijas centru zemnieku konsultēšanai.

Salienas pagasta grupa "Salienieši" saņēmuši finansējumu projektam "Starpkopienu sadarbība Salienas, Vecsalienas, Laucesas, Kaplavas un Nautrēnu pagastu kultūras un sabiedriskajā dzīvē". Paredzēts turpināt salieniešu aizsākto tradīciju braukt ciemos pie sadarbības partneriem, lai popularizētu tradīcijas un pieredzi kultūras darba organizēšnā. Projektu noslēgs piedalīšanās Annas dienā Dagdā un pļaujas svētkos Nautrēnos.

Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs rīkos 14 Daugavpils rajona jauniešu kopienu līderu mācību un pieredzes apmaiņas vizīti Daugavpils rajona padomes sadarbības pašvaldībā Baddoberanā (Vācija). Atgriežoties, jaunieši ar redzēto iepazīstinās vienaudžus un izveidos darba grupu sadarbības projektu izstrādāšanai.

Minētos projektus kopienas īstenos līdz šī gada septembrim. Līdz ar to Daugavpils rajona partnerības valde sadalījusi visu Anglijas piešķirto finansējumu -- gandrīz 30 000 latu.

"Kas notiks ar Daugavpils rajona partnerības valdi? Tā darbosies kā sabiedriska organizācija. Latvijai esot Eiropas Savienībā, varēsim piesaistīt ES finansējumu. Šobrīd vairākus projektus atbalsta Pasaules Banka un Baltijas-Amerikas partnerattiecību programma," pastāstīja V. Kudiņš.