„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Rauda - sāpju un cerību krustceles

Gandrīz pirms gadsimta biezi apdzīvotais Raudas pagasts tagad ir tikai neliela Šederes pagasta daļa, lai arī tagad "Latgales Laika" redakcija mēdz saņemt vēstules ar adresi "Raudas pagasts". 1891. gadā Raudas pagasts apvienoja arī Šarlotes un Stelles pagastu un tika nosaukts par Steinenzejas pagastu. Pirmā pasaules kara laikā Rauda cieta gan no krieviem, gan vāciešiem, pabija pat lietuviešu armijas rokās un iedzīvotājiem tika izsniegtas Lietuvas pases. Pēc kara s daļa pagasta teritorijas, tai skaitā arī Raudas un Stelles muižas, pagastnams un nespējnieku patversme palika Lietuvai.

Komentāri

26.02.2010 09:58
raudas, 29484026
liga itgrtgfg
01.09.2009 10:13
Martins, Motivans
Martins Motivans
20.09.2008 18:52
maija, maija_murasko@inbox
Labdien!Man nedaudz sap sirds!Es personigi ari esmu pabeigusi so skolu!Pec visa izlasita liekas nekas daudz nav mainijies!Skola ka tada cik es atceros visa ta sirsniba ari ir palikusies un mili skolotaji!Es pati esmu pabeigusi so skolu 1977!Es vai varetu uzzinat vai kads ir skolotajs palicis saja skolotajs piemeram skol.Kalvani! Es loti ari gribetu apciemot ja kads mani ir atcerejies mani no skolotajiem esmu Maija Indriksne!Ludzu pajautajiet ja kads vel tur strada!Ludzu man atbildiet!Skola un skolotaji vienkarsi bija loti loti mili un labi to vardos nevar izteikt!Es neatceros vienkarsi nevienu sliktu atgadijumu >ja piemeram man jautatu!