„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.0 °C
skaidrs laiks

Daugavpils valsts ģimnāzija svinēja svētkus

"Mēs mācījāmies 1. Daugavpils valsts ģimnāzijā, mums bija karogs, ģimnāzista uniforma un cepurītes, un lepnums, ka esam latvieši," 17. novembrī Daugavpils Valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas un Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos teica ģimnāzijas absolvents, Toronto (Kanāda) dzīvojošais Eduards Upenieks.

Komentāri

08.12.2004 11:53
Keta, filosofe@inbox.lv
Atvainojos par kļūdām, pēc ilgas diennakts dežūres burti nedaudz jūk.
08.12.2004 11:51
Keta, filosofe@inbox.lv
Zeel gan ka so rakstu nepalasīju agrāk. Rakstu sākt ar EUpenieka vārdiem protams bij skaisti, bet lietderīgi būtu atzīmēt cik nekorekti šim deva mājienu "pievērties". Kopumā teikt nav ko, šī vairs nav tā skola un uz statusa vien bērni gudri neaug..
26.11.2004 10:31
ej ej
Tad nu gan izskataas, ka esi jurists, ko ta ar tik augstu IQ pats raksti anoniimi- sitaa var padomaat, ka Tavs komentaars naak no gimnaazijas administraacijas puses, ej ej!
24.11.2004 21:26
Jurists
Tik jauks pasākuma apraksts un.... komentāri.... <br>Nezinu, kāda ir situācija skolā, bet viss šis komentāru monologs ir pilnīgi bezsakarīgs. Izskatās ka šajā skolā beidzot ir sākuši "kratīt" nesekmīgos, kas ir tikai pozitīva pārmaiņa. Latvijai nevajag "cilvēkus", kurus kā komunisma laikos ir "jāvelk uz darbu", bet gan kvalitatīvu darbaspēku. Vecāki, kas lobē bērna nesekmību un uzskata to par normu, tie nav vecāki, bet blakus dzīvojoši cilvēki, kas neko nezina par likumiem un saviem pienākumiem. Un visbeidzot šādi jautājumi jārisina kaut kādā vecāku sapulcē vai padomē, bet ne anonīmi internetā. Tas tikai pierāda visu komentāru rakstītāju zemo IQ līmeni. Labāk sāciet kaut ko darīt - atrodiet sev domubiedrus - vecākus, skolēnus un uzrakstiet savas pretenzijas, ja tādas ir, savāciet parakstus, iesniedziet direktorei. Neticu, ka skolas administrācija jūs neuzklausīs. Ja neko tādu izdarīt nespējat, tad vainojiet visās neveiksmēs sevi.
24.11.2004 11:16
Rendijs
Ziniet, man tiešām ir kauns par to, kas notiek ar DVĢ. Pilnībā piekrītu Jaunietim - šī skola zaudēja savu prestižu...
24.11.2004 08:49
skolas patriots
Man nekas nebija pret dēla skolu pagajušajā gadā, kamēr tā vēl nebija saķērusi tādu sērgu kā VALSTS ģimnāzijas statusa nosargāšana par jebkuru cenu... Tomēr, pagājušajā gadā manam bērnam bija tādas pašas atzīmes un nekas netika darīts. Viņš netika saukts pie direktores!!! Tad kāpēc šogad tas tiek darīts??? Es daļēji varu piekrist "vecākam, kas domā", bet arī bērna slodze ir nenormāla. Viņš skolā ir no astoņiem līdz četriem un atgriežas no tās izpiests kā citrons, bet nākamājā dienā viņam ir vēl divi kontroldarbi... Kopumā uzskatu, ka šim "vecākam" vēl vajadzētu padomāt. Jau iepriekš atvainojos, ja kādam šis komentārs šķitīs aizvainojošs, bet viss šeit rakstītais ir taisnība. Jā kāds tam nepiekrīt, tad viņš vienkārši nav pietiekami informēts par situāciju skolā.
23.11.2004 22:00
Vecāks
Jā un par pašiem svētkiem. Svētki bija brīnišķīgi. Un ir jānovērtē skolas administrācijas cenšanās apvienot kolektīvu un virzību uz kvalitatīvu sadarbību ar visiem. Mans dēls man jautāja - "Vai var neiet uz pasākumu" Nedrīkst neiet! Jaunatne ir aizmirsusi, kas ir savas valsts patriotisms, cik asins ir izliets, lai viņi varētu dzīvot Latvijā - brīvā valstī! Tik liels apmeklējums DVG svētkos vēl nekad nav bijis, tas pierāda tikai vienu - lielākā daļa vecāku un skolēnu apzinās šī statusa -DVG nozīmi.
23.11.2004 21:48
Vecāks, kas domā
Iepriekš izteiktie pārmetumi skolas administrācijai ir nepatiesi. Izskatās, ka te rakstījuši skolēni - divniekumaisi. SANTAI varbūt daļēji var piekrist, bet kopsummā, cik zinu, sadarbība ar Vienības pamatskolu nav aizmirsta un DVG neatbild par tās remontu, tas ir Pilsētas domes pārziņā. Jaunietim - labāk laikus lai vecāki zina par jūsu varoņdarbiem un "piegriež īstās skrūvītes", jo tikai divniekumaisi tiek saukti pie direktores! Acīmredzot jūs tāds esat. Bet īstenībā jūs esat kļūdījies ar mācību iestādi - bija jāmācās arodskolā, ģimnāzija ir paredzēta kā iespēja stāties augstskolā, nevis divnieku karaļu vilkšanai! BARBIJAI - ar 3 nesekmībām jūs pēc likuma nesaņemsiet atestātu, bet liecību, velti pazaudēti 3 gadi! Laicīgi ejiet studēt šuvējas vai sekretāres amatu, cits jums neder. WWW saņēmu vecāku avīzi un tur par ziedojumiem viss ir rakstīts līdz pēdējam santīmam, ja jūs protat tikai muldēt (atvainojos par izteicienu), tad paturiet to pie sevis. Un kā vecāks gribu piebilst vēl 2 lietas. Pirmkārt, laba izglītība nav iegūstama ar jauno mācību metodēm - spēlītēm, bet gan ar skolotāja un vecāku stingrību. Otrkārt, visi zina Krievu liceju, mana vecākā meita beidza šo skolu. Tur pat tā īsti nesaprot, kas ir 5 balles, bet par dažiem 4 -iekiem var atskaitīt no skolas bez emocijām, bet jūs uzdrošināties runāt par nesekmībām! Kaunieties jaunieši un sāciet nevis raudāt par savām nesekmībām, bet mācieties. Domāju, ka jūsu vecāki labi zina, kāpēc atveda jūs uz DVG. Pilsētā ir arī Centra ģimnāzija, 12.vidusskola, ja kaut kas neapmierina, lūdzu, ceļš ir atvērts. Tikai interesanti kā ir ar jūsu vecāku informētību, cik divniekus esat noslēpuši, par kuriem vecāki uzzina tad, kad nejauši izrādās, ka jūs pusgadā būsiet nesekmīgs? DVG virziens ir pareizs! Mālnieces kundze - tā tikai turpināt! Kāpēc normālu bērnu vecākiem ir jāpacieš un jāņem piemērs no tiem, kas uzskata 3 - 4 balles par normālu sasniegumu, tādiem nav jāmācās valsts ģimnāzijā!
23.11.2004 16:42
skolas patriots
Pilnīgi piekrītu visam, ko saka četri iepriekšējie cilvēki. Es esmu viens no vecākiem, kas tika izsaukts pie direktores bērna trīs nesekmīgo atzīmju dēļ. Bērns man jau stāstīja, ka skolnieks skolas vadībai nenozīmē neko citu kā tikai potenciālo draudu, kura dēļ skolai var tikt atņemts VALSTS ģimnāzijas statuss. Tomēr, pēc sarunas pie direktores piedaloties G. Mālniecei un O.Grišānei pilnībā pārliecinājos par bērna vārdu patiesumu. Ļoti žēl, ka Daugavpils (agrāk labākajai pilsētā) skolai ir tāda vadība.
23.11.2004 11:19
www.
Piekrītu visiem, ka ģimnāzijā valda slikta atmosfēra no skolas vadības puses. Ko var citu gaidīt no direktores, kurai rūp tikai savs krēsls, nevis tas kā skolēni jūtas ģimnāzijā. Gribētos zināt, kur viņa liek vecāku ziedojumus, varbūt tērē meitas apmācībai Vācijā.
23.11.2004 10:24
Barbija
Kā vispār varēja piešķirt šādu nosaukumu? Vai tiešam neviens neredz kas tur notiek un ar kādām metodēm strādā skolas vadība? Bērni tiek pazemoti - ja ir 3 nesekmīgas atzīmes, tad tiek saukti vecāki pie direktores. G.Mālniecei un O.Grišānei svarīgi ir rezultāti, cilvēks paliek beigās!
22.11.2004 20:21
Jaunietis, nba@inbox.lv
Tiešām ļoti žēl, ka šis nosaukums tika piešķirts tieši šai skolai, jo atmosfēru, kas valda šajā "iestādē", nevarētu nosaukt par veselīgu skolas vidi... Mācoties 1. ģimnāzijā skolēniem nepārtraukti jāuzklausa apvainojumi, pazemojumi, kā arī citas visatļautības no skolas vadības puses ( 1. ģimnāzijas moto: Ja Tu nedarīsi to, ko mēs tev sakām, tad pastāv ļoti liela iespēja, ka Tu te vairs nemācīsies). Galvenais lai šīs skolas "VĀRDS" nzaudētu savu prestižu, savādāk draud represijas no skoas vadības puses ... Godīgi sakot šīs skolas vārds Daugavpils skolēnu un skolotāju vidū sen jau nav prestižš...
22.11.2004 19:45
Santa, puks43@inbox.lv
Manuprāt, šis nosaukums tomēr piešķirts nepelnīti, jo skolā tiek strādāts uz ārišķībām, nevis uz to ,lai skolēni labi justos skolā. Bērni ir priekš skolas, nevis skola priekš bērniem. Tāda mākslīgi radīta mākslota , "aiz ausīm pievilkta" vide. Kā nav kauna runāt par tās 170 gadu vēsturi, ja patiešām vēsturiskā ēka pamesta novārtā, no tās baidās kā velns no krusta. Mālnieces vārdiem runājot, "tas šķūnis...." <br>Viegli ir lepoties ar citu veikumiem, rezultātiem un arī vēsturi!