„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Par latviešu valodai draudzīgāko pilsētu Latgalē atzīta Preiļi

Par latviešu valodai visdraudzīgāko pilsētu Valsts valodas centra rīkotajā akcijā "Latviešu valodai draudzīga pilsēta" atzīta Valdemārpils, aģentūru LETA informēja Valsts valodas centrā.

Komentāri

06.12.2004 16:37
Eni
Nav jau tā, ka neviens te nerunā latviski. Bet stāvoklis tomēr ir bēdīgs, tas gan jāatzīst :o(
03.12.2004 17:23
Viesturs
Nu nevajag jau nu pārspīlēt- sāksim jau ar to, ka "Daugavpils" latviešu valodā jāraksta ar lielo burtu, ko ta var gribēt no citiem, ja paši necienam savu valodu. Tas pats arī par runāšanu-ja jau nerunāja latviski, tad vajadzēja pašai runāt, iesaku nākošreiz izmēģināt. Un redzēsi jebkurā vietā Tev atbildēs latviski. Un pret murgošanu- iesaku nedaudz pastudēt vēsturi, sadalījums guberņās jau kādu laiku vairs nav spēkā. <br> :)
03.12.2004 12:16
Diana
Bet nedraudzīgākā noteikti ir daugavpils. Vakar kārtējo reizi biju šeit - neviens ar mani nerunāja latviski! Visos veikalos, iestādēs- neviena latviešu vārda! Jāsaka - murgs, Vitebskas guberņa!!!