„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Kāpēc veikalniekiem nav jāiet deputātos ?

Valdis Lauskis šobrīd ir ne tikai LSDSP valdes, bet arī pavisam nesen izveidotās sabiedriskās organizācijas "Cita politika" valdes loceklis. Viņš atzīst, ka kreisajām partijām šobrīd ir minimālu ietekme politikā, Saeimā tās pārstāv ap 20% deputātu. "Ar sabiedrību ir jādiskutē, kāpēc tas tā noticis," uzskata V.Lauskis, piebilstot, ka tāpēc jau arī esot izveidota sabiedriskā organizācija "Cita politika". "Kurš gan iedzīvotājs ir par to, lai viņa bērni augstāko izglītību varētu iegūt tikai par naudu? Bet tas taču ir "Jaunā laika" izglītības ministra piedāvājums. Un viņu pieeja atšķiras no sociāldemokrātu pieejas izglītības jautājumiem, piemēram, Vācijā, Zviedrijā, kur izglītība ir bezmaksas," skaidro politiķis. Viņš atgādina arī Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes teikto, ka deputātos nav jāiet veikalniekiem, jo viņi domājot nevis par politiku un valsti, bet par savu veikalu.

Komentāri

05.03.2004 10:29
Jānis
Zināmā mērā Lauskim daudzos jautājumos ir taisnība. Arī es piedāvāju gan R. Eigimam, kad viņš bija pie varas pitsētā, gan vēlēk arī R. Strodei, izveidot Rīgā Daugavpils parstāvniecību. Reakcijas nebija nekādas. <br>Derētu visiem bijušajiem un esošajam Daugavpils vadītājiem, un arī deputātiem, aizbraukt uz Liepājas pārstāvniecību Rīgā, kas tur jau sen darbojas, pastažēties, tad viņi redzētu ko var izdarīt šāda pārstāvniecība.