„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Skolās obligāti būs jāapgūst arī kristīgā mācība

No jaunā mācību gada visās vispārizglītojošajās skolās tiks ieviests jauns obligātais mācību priekšmets - kristīgā mācība, kuru apgūs pirmo klašu skolēni, bet 2007. gadā plānots kristīgo mācību ieviest visās sākumskolas klasēs, pastāstīja izglītības ministrs Juris Radzevičs.

Komentāri

28.05.2004 16:12
rita
Likums ir labs, bet īstenot to mazās skolās nav iespējams: uz skolām ir atnākuši papīri, pēc kuriem vadoties, mācību daļa sastāda tarifikāciju. Tur skaidri un gaiši rakstīts, ka apmaksāta būs tikai VIENA (!!!) <br>stunda. "Apmaksāsim to priekšmetu, kur bērnu ir vairāk", - saka skolas vadība.Vecāki, kuri izvēlas kristīgo mācību, paliek mazākumā, izvēles nav. <br>Priekš kam ir likums, ja to nevar izpildīt? Kas sastādīja tādus normatīvus?
20.05.2004 15:52
Sandra
Pilnigi piekritu,musu valsti valda noziedziba, varbut ja no mazotnes jau berniem pasniegs ticibas macibu,vini bus savadaki un ari savadak domas.
19.05.2004 11:48
Vincents, tarkus@inbox.lv
Bez šaubām, tas, vai bērns mācisies, vai nemācisies ticības mācibu, būs atkarīgs nevis no viņa, bet vecāku izvēles. Tomēr uzskatu, ka pārmetums par ticības uzspiešanu ir nevietā gluži tā pat kā, ja kritizētu, piemēram, vecāku rūpes par savu atvasi, nosūtot viņus uz mūzikas skolu (līdz ar to "uzspiežot" mūziku) vai ievirzot humanitārā vai eksaktā virzienā (līdz ar to "uzspiežot" savas prioritātes). Galu gala, no šāda viedokļa raugoties, teju vai visa mūsu bērnības pieredze, iegūtās zināšanas, pasaules uzskats un (gudriem vārdiem izsakoties) agrīnā socializācija var tikt vērtēta kā uzspiesta.
18.05.2004 19:46
aija
uzskatu, ka tas nav pareizi, ne tikai tāpēc, ka sajaucas laicīgā vara kopā ar garīgo, bet arī tāpēc, ka cilvēkam pašam ir tiesības izvēlēties ticēt Dievam vai nē. nedrīkst iespaidot!!!!
18.05.2004 08:10
deko
Nabadzīte valdībiņa "bez baznīcas palīdzības valdība nevarot atrisināt daudzus jautajumus"- lai nelien <br>valdībā ja nav prasmes "risināt daudzus jautājumus".Nav ko cerēt uz baznīcā gājēju atbalstu.