„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.6 °C
skaidrs laiks

Ar kuģi pa bruģi jeb “diena bez auto”

Pirms divām nedēļām visā Latvijā notika akcija “Diena bez auto”. Tiesa, Daugavpilī tā pagāja ļoti klusu un nemanāmi, nenotika arī solītā tikšanās ar Eiropas čempionu svarcelšanā, Saeimas deputātu Viktoru Ščerbatihu. Acīmredzami automašīnu skaits katru gadu palielinās un satiksme pilsētā kļūst arvien intensīvāka. Iespējams, akcijas autoru ideja vismaz vienu dienu gadā mazināt satiksmi, aicinot autovadītājus pastaigāt kājām, nav peļama, taču vairumam autovadītāju auto ir dzīves nepieciešamība, vienīgā iespēja tikt uz darbu, tostarp arī man, tāpēc neplānoju akcijas dienā automašīnu atstāt stāvvietā. Tomēr šajā dienā paliku bez auto, taču ne jau akcijas dēļ – par to parūpējās Daugavpils ielu sliktais stāvoklis.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

01.06.2007 21:10
Lacausis, lacausis@inbox.lv
sudigi jo man nevar komentet par piektdienu (Latgales laiku)
29.05.2007 15:38
PT
Ir jāpērk Džips, un šādas ielas neradīs problēmas. Uz kādu cerēt būtu naivi. Ceru, ka par karteri nenācās maksāt no savas kabatas.