„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.9 °C
skaidrs laiks

Teātra skola Piemaskavā un Jāņi Sibīrijā

Vasara aktieriem mēdz būt gan pabrīvāks laiks, kad atpūsties pirms jaunās sezonas, gan arī iespēju laiks, kad bagātināt sevi un apgūt jaunu pieredzi. Daugavpils teātra aktieri Karina Lučiņina un Egils Viļumovs mēnesi mācījās Starptautiskajā vasaras teātra skolā Serpuhovā netālu no Maskavas. Teātra skola ar Krievijas prezidenta un valdības atbalstu tika rīkota aktieriem no krievu teātriem ārpus Krievijas, tajā piedalījās 15 valstu aktieri. Priekšnoteikumi bija vecums līdz 30 gadiem un darbs krievu valodā iestudētās izrādēs. Jāatzīmē, ka Karina un Egils Daugavpils teātrī spēlē gan latviešu, gan krievu trupā. Aktieri arī nosvinēja Jāņus kopā ar Sibīrijas latviešiem Augšbebros.

Pilnu tekstu lasiet «Latgales Laiks» drukātajā vai PDF versijā.

Komentāri

28.03.2008 19:42
Ingrīda, www.ingrida_linbox.lv
Mani šobrīd interesē viss,kas saistīts ar Krasnojarsku. Apsveicama došanās turp ar kultūras programmu, Krasnojarskā patiesi daudz latviešu - gudru, inteliģentu un brīnišķīgu cilvēku. Viņus interesē viss. kas saistās ar Latviju. Biju tur 2007.gada pavasarī, sadarbība nostiprinājusies, ir plāni, viens no tiem saistās arī ar braukšanu uz Kranojarsku septembrī, nav bijis laika un varbūt arī saprašanas atrast lētāko aviobiļešu variantu. Septembris arī īsti piemērots dabas skaistuma dēļ, tā saka paši krasnojarskieši. ingrīda