„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.0 °C
apmācies

Dagdā noritēs starptautisks mākslas plenērs


Laika posmā no 19. līdz 24. augustam Dagdas novadā notiks starptautisks mākslas plenērs, kurā piedalīsies Rēzeknes Augstskolas (RA) Izglītības un dizaina fakultātes studenti, kā arī Pleskavas Valsts universitātes studenti.

Kā informēja RA asoc.prof. Vladislavs Paurs, šāda veida aktivitāte noritēs pirmo reizi. „Esam iecerējuši, ka RA 2. kursa studiju programmu „Vides dizains” un „Interjera dizains” studenti, kā arī 13 Pleskavas Valsts universitātes studenti apgūs gleznošanas, zīmēšanas prasmes, veiks krāsu, ainavas izpēti, pievērsīsies arhitektūras formu izzināšanai un atveidei. Ceram, ka tas būs vērtīgs plenērs kā pašmāju studentiem, tā  arī plsekaviešiem. Esam gandarīti, ka sadarbības līgumu ietvaros sekmīgi strādājam gan ar Dagdas novada pašvaldību, gan Pleskavas Valsts universitātes pārstāvjiem,” norāda V. Paurs.

Jāpiebilst, ka plenēra laikā tapušie darbi būs apskatāmi septembra otrajā pusē Rēzeknes Augstskolā, kad noritēs 2. starptautiskā zinātniski praktiskā konference „Māksla un mūzika kultūras diskursā”.

 

RA Sabiedrisko attiecību nodaļa